Háttérkép

Sajtóközlemény

2018. október 9. NYERGESÚJFALU VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

SAJTÓKÖZLEMÉNY    
NYERGESÚJFALU VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 44,86 MILLIÓ FORINT TÁMOGATÁST NYERT KÖZÖSSÉGFEJLESZTŐ PROGRAMOK MEGVALÓSÍTÁSÁRA

Az Európai Unió által támogatott „Helyi identitás és kohézió erősítése” program, TOP 5.3.1-16-KO1-2017-0004 azonosító számú pályázatán, a „Hagyományokra építő közösségfejlesztés: Bajót, Nyergesújfalu, Tát” címmel elnyert 44,86 millió forintos támogatás vissza nem térítendő.

A projekt megvalósítására – melyben Nyergesújfalu Város Önkormányzata konzorciumvezetőként vesz részt - 2018. 09.01-től kerül sor, várható befejezése 2022.10.31.
A 100 %-os támogatási intenzitású projektben konzorciumi partnerként működik közre Bajót Község Önkormányzata, Tát Város Önkormányzata és a Komárom-Esztergom megyei Önkormányzat.
A fejlesztés célja a hagyományőrzés, a hagyományok lakossággal történő megismertetése, melynek eredményeként megerősödhet a helyi civilszféra aktivitása, nőhet az együttműködési készség, az egymás iránti felelősségtudat, valamint a helyi humán erőforrásban rejlő lehetőségek is kiaknázásra kerülnek.

A projektben kiemelkedő szerepet töltenek be az aktív korú lakosok, hiszen ez az a generáció, amely hidat jelenthet a tanuló korosztály és az idősebbek között. Rendkívül fontos ezen belül is a nők jelenléte is, ők azok, akik a leginkább fogékonyak a tradíciókra, legnyitottabbak a kulturális értékek megismerésére és megismertetésére
A projekt lényegi eleme a lakosság aktív bevonása a közösségfejlesztési folyamatba.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával, a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A projektről bővebb információt a www.nyergesujfalu.hu oldalon olvasható.

További információ kérhető: Barsiné Czéh Katalin 33/514-320 (115)
                                         Csomor Ildikó 33/514-320 (108)

Nyergesújfalu Város Önkormányzata

 ma: 2018. október 20., szombat, Vendel és Irén napja van. | Köszöntjük születés és névnapjukat ünneplő olvasóinkat! | Holnap Orsolya napja lesz.

ugrás a lap tetejére