Háttérkép

Óvodaválasztó

ÓVODAVÁLASZTÓ I.
Bóbita Óvoda és Bölcsőde
Óvoda utcai telephelye

Bemutatkozás
Az óvoda városunk nyugodt, csendes területén található, több, mint 50 éves múltra tekint vissza. Hétfőtől péntekig 5.30-16.00 óráig neveljük intézményünkben a gyerekeket.
Intézményünk erőssége a meleg, szeretetteljes, családias légkör, a családokkal való együttműködés, együttnevelés.
A két, vegyes életkorú csoportunkban négy óvodapedagógus és két gondozónő dolgozik. Jelenlegi kis létszámú, 15-15 gyermeket számláló csoportunkban még jobban előtérbe kerül az egyéni bánásmód, törődés, szeretet.
Munkánkat a helyszínen logopédus segíti.
 
Heti rendszerességgel uszodai foglalkozáson veszünk részt.
Szoros kapcsolatot ápolunk a Május 1. téri székhely óvodánkkal, jó hangulatú, színes programjaikon mi is részt veszünk.
Elkötelezettek vagyunk a gyerekek fejlődése iránt, törekszünk kis óvodánkban a 3-7 éves korú gyerekek mindennapi neveléséhez a tőlünk telhető maximumot nyújtani sok- sok játékkal, mozgással, tevékenykedtetéssel.
Amit felvállaltunk, az nem kevés, játékosan örömet, vidámságot csempészni a gyerekek életébe.
 
A nevelési év során különböző programokat szervezünk: színházlátogatások, ismertterjesztő előadások, családi kirándulás, fotózás, arcfestés, légvár…
Hiszünk abban, hogy ÉRTÉKEKET közvetítünk, adunk át, mint kreativitás, képzelőerő, szórakozás, tanulás, minőség, szeretet és törődés.
Legfontosabb számunkra az, hogy a gyerekek jól érezzék magukat egészséges környezetünkben. Alapértékünk a gyerekek tisztelete, szeretete és elfogadása.
Mindez magában foglalja az átlagtól eltérőt, a másságot toleráló magatartást is.
 
Zöld Óvodaként és Madárbarát Óvodaként fontosnak tartjuk a helyi természeti értékek megismerését, védelmét. Kiemelt céljaink között szerepel az Örökös Zöld Óvoda cím elnyerése. Ennek szellemiségét, értékrendjét követve tervezzük, szervezzük kirándulásainkat, tevékenységeinket (pl. kiskertek kialakítása az udvarunkon). Évente több alkalommal olyan kirándulásokon veszünk részt, melyek során nem csupán élményeket, de tapasztalatokat is szerezhetnek óvodásaink környezetünk szeretete, megóvása, szebbé tétele kapcsán.
Második kiemelt tevékenységünk a rajzolás, festés, mintázás, kézi munka (kézműves tevékenységek). A gyermekek igényeit figyelembe véve, heti több alkalommal, lehetőséget biztosítunk kreativitásuk fejlesztéséhez, új anyagokkal és technikákkal való ismerkedéshez. Az így elkészített munkákkal egyrészt óvodánkat díszítjük, másrészt pályázatokon veszünk részt (sikerrel), illetve év végén egy szervezett kiállítás keretében az érdeklődő szülők és vendégek megtekinthetik a gyermekek munkáit.
Fontosnak tartjuk, hogy gyermekeink megismerjék népi hagyományainkat, népszokásainkat, a jeles napokhoz kapcsolódó ünnepeinket. Tiszteljük és felelevenítjük ezeket. Mindezekhez kapcsolódóan szervezzük kirándulásainkat, illetve új tevékenység bevezetéseként a népi dalos játékok és táncok gyakorlását, bemutatását. A magyar népdalok és a gyermekek életkorához igazodó, egyszerű mozgásokat követő néptánc lehetővé teszi mozgáskultúránk fejlesztését, új élmények és ismeretek befogadását, a közösségi érzés erősítését.
Mindezen értékek megvalósítása érdekében óvodapedagógusaink folyamatosan fejlesztik tudásukat, ismereteiket.

Az óvoda korszerűsítésére benyújtott pályázat pozitív elbírálást kapott, bölcsődével kiegészítve, már javában folynak az ezzel kapcsolatos munkálatok.
Fenntartónknak köszönhetően ezt az átmeneti időszakot egy minden igényt kielégítő, komfortos konténer óvodában töltjük, mindenki megelégedésére.
Az óvodáskorban szerzett tapasztalatok mély nyomot hagynak az emberben, személyiségének gyökerei ebbe a talajba kapaszkodva segítik őt sikeres, környezetét, nemzetét szerető emberré válni.

Tisztelt nyergesújfalui Szülő és kedves leendő kis Óvodás!
Kérünk, látogassatok el nyílt napunkra április 12-én/15-én 9.00-11.00 óráig!

Tel.: 06/20-343-0866
Szeretettel várunk benneteket!

Paárné Komáromi Anikó telephelyvezető
és az óvoda dolgozói

 ma: 2020. szeptember 29., kedd, Mihály napja van. | Köszöntjük születés és névnapjukat ünneplő olvasóinkat! | Holnap Jeromos napja lesz.

ugrás a lap tetejére