Háttérkép

Nyergesújfalu fejlődése

Nyergesújfalu fejlődéséhez a megyei önkormányzat is hozzájárult
 
Nyergesújfalu földrajzi elhelyezkedése, adottságai alapján fontos szerepet foglal el a térségben, és egyre inkább a közvetlen környezetének vezető településévé válik – mondta el Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke.

„Hazánkkal együtt a város és a környék is erősödik, folyamatosak a fejlesztések. A korábban megújult épületek, az óvoda férőhely-bővítése mellé most újabbak csatlakoztak: megújult a rendőrőrs, amely a rendőrök munkafeltételeinek javításán túl a város közbiztonság erősítését is szolgálja. Nagy öröm, hogy az elmúlt időszakban több, munkahelyteremtő beruházás bejelentésére is sor került. Bővít a Zoltek, hasonlóan jó hír a világpiaci szinten is meghatározó Toray Industries fejlesztése is. Mindez a további szolgáltatói fejlesztésekkel együtt megalapozza, hogy a fiatalok itt maradjanak, itt alapítsanak családot és biztosítsák Nyergesújfalu jövőjét. Tudjuk, nem könnyű előteremteni a beruházások költségeit a mai világban. Örülök, hogy a helyi önkormányzattal együttműködve többek között ezen a területen is segíteni tudtunk Nyergesújfalunak. A megyei önkormányzat által koordinált Területi- és Települési Operatív Program (TOP) forrásai révén megvalósuló beruházásokról a kiemelt részben olvashatnak” – fejtette ki.

A megyei közgyűlés elnöke hozzátette, a megyei önkormányzatnak nem csak a fejlesztési igények felmérése és véleményezése, a TOP-os projektek koordinálása a feladata. „Azon dolgozunk, hogy további programokon keresztül is hozzájáruljunk megyénk kiemelkedő eredményeihez, amelyek tartósan az élvonalban tartanak minket! Támogatjuk a turizmusfejlesztést, és előkészítjük a kerékpárutak kiépítését. Célunk, hogy kiemelt témává tegyük a klímaváltozás kérdését. Részt veszünk az Interreg Határon Átnyúló Szlovák-Magyar Program nyertes projektjeinek döntéshozatalában is. A megyei önkormányzat társalapításában működik a Rába-Duna-Vág ETT, amelyen keresztül további források érkeznek megyénkbe. Sikertörténetünk a Megyei Foglalkoztatási Paktum, amelyen sok hátrányos helyzetű munkanélküli juthatott képzési támogatáshoz és kapott esélyt az elhelyezkedésre. Részt veszünk a SacraVelo határon átnyúló kerékpáros zarándokút kialakításában, amely Nyergesújfalut is érinti, de a megyénkben működő nemzetiségi önkormányzatokra is különös figyelmet fordítunk. Kiemelt feladatunknak tekintjük, hogy a megyei közösségeket közelebb hozzuk egymáshoz. Ne csak arra a településre legyünk büszkék, ahol élünk, de az is jusson eszünkbe, Komárom-Esztergom megye is az otthonunk! Ebben a nyertes „Megyénk körül megyünk körül” című identitás projektünk segít minket – a program keretében Nyergesújfalu adott otthont az első páros találkozónak, amelyen városi túrára, sakkozásra, borkóstolásra és közös alkotásra is lehetősége nyílt az ácsi vendégeknek. Azon dolgozunk, hogy Nyergesújfalu a megye segítségével még otthonosabb legyen, és a két önkormányzat a következő években is együtt munkálkodjon a város és megyénk fejlődéséért! Megerősödtünk, ezt az erőt meg kell tartani és a jövőben arra használni, hogy az itt élők javát szolgálja!” – mondta el.

Tudta -e? Ebben segített a megyei önkormányzat Nyergesújfalunak!

Támogató döntésünkkel a TOP keretében négy projekt nyert támogatást a településen, összesen több mint 296 millió forint érkezett a városba fejlesztésekre:
•    folyamatban a Bóbita Óvoda felújítása – korszerűbb lesz és bölcsődei rész is kialakításra kerül
•    megújul a művelődési ház és a könyvtár épülete
•    az 50 millió forintból kialakításra kerülő szabadidőpark tervezése is folyamatban van
•    szebb, komfortosabb és korszerűbb lett a Szent Mihály Idősgondozási Központ épülete
•    további forrásokat nyert a város vezetésével működő helyi partnerség közösségfejlesztő- és építő programok megvalósítására

 ma: 2020. szeptember 29., kedd, Mihály napja van. | Köszöntjük születés és névnapjukat ünneplő olvasóinkat! | Holnap Jeromos napja lesz.

ugrás a lap tetejére