Háttérkép

Iskolai étkezés

Tisztelt Szülők, Gyerekek!

Nyergesújfalu Város Önkormányzata 2019. szeptember 1-étől a gyermek étkeztetési térítési díj nyilvántartására és a díj beszedésére a korábbi korszerűtlen kézi nyilvántartási rendszer helyett új, a kor követelményeihez igazodó nyilvántartó programot (QB-Értékesítés) vezet be, melynek keretében többek között lehetőség nyílik arra, hogy a szülők a számlákat e-mail cím megadása esetén közvetlenül postai kézbesítés nélkül elektronikusan az e-mail címükre kapják meg (akinek nincsen e-mail címe, annak továbbra is postán kerül kiküldésre). Sőt az e-mail cím megadása esetén a program a szülőknek automatikus értesítést küld a befizetési határidő előtt a kifizetendő számlákról vagy automatikus fizetési értesítőt a számlatartozás esetén.
Az Önkormányzat 2019. szeptember 1-től az új nyilvántartó programmal együtt, ahhoz kapcsolódóan   
elindítja a QB-SuliWEB webes programot. Ezen program használatával a szülők az étkezéseket eddigi telefonon történő lemondás mellett már a kor követelményeihez igazodva weboldalon keresztül is lemondhatják.
A QB-SuliWEB program bevezetésével egyidejűleg az Önkormányzat 2019. szeptember 1-től a térítési díj befizetésére a készpénzfizetési lehetőséget megszünteti, helyette több készpénzkímélő megoldást, fizetési módot vezet be az eddigi is alkalmazott átutalás mellett csekket vagy QB-SuliWEB weboldalon keresztül történő internetes bankkártyásat. Az internetes bankkártyás fizetés minden esetben az OTP Bank internetes fizetési felületén történik, a szigorú biztonsági, titkosítási folyamatokat a bank garantálja. Az internetes fizetési mód teljesen biztonságos, a bankkártyák adatairól sem az Önkormányzat, sem pedig az oldalt üzemeltető Cég nem kap információt.
A program sikeres, eredményes bevezetése érdekében kérem a szülőket, hogy 2020. július 31-ig a mellékletben lévő nyilatkozat kitöltésével nyilatkozzanak az étkezés igénybevételéről, annak formájáról (háromszori étkezés vagy menzás), a térítési díj befizetési módjáról illetve az e-mail címüket (ha van) is kérem adják meg. A nyilatkozatot vagy levél útján a Nyergesújfalui Polgármesteri Hivatal címére (2536 Nyergesújfalu, Kossuth Lajos u. 104-106.) vagy e-mailben szkennelt dokumentumként a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címre küldjék el vagy személyesen a jegyzői titkárságon (202-es szoba) adják le a Hivatal ügyfélfogadási idejében (Ügyfélfogadás: hétfő 13-17; szerda 8–12, 13-16; péntek 8-12 óra között.)

Letöltés: NYILATKOZAT intézményi gyermekétkeztetés igénybevételéhez (Word)/(PDF)

Letöltés: NYILATKOZAT INGYENES vagy KEDVEZMÉNYES intézményi gyermekétkeztetés igénybevételéhez (Word)/(PDF)

A QB-SuliWEB weboldal többféle böngészőn és mobil eszközön keresztül lesz elérhető.

a
I.    QB SULIWEB FELÜLET ELÉRÉSE:
A felület internetes böngésző segítségével a következő címről érhető majd el:

https://nyergesujfalu.qb.hu/
Javasoljuk, hogy a címet mentse el a böngésző kedvencei közé.

II.    ÉTKEZÉS LEMONDÁS LÉPÉSEI:

1.    REGISZTRÁCIÓ: Legelső alkalommal regisztrálni kell, melyet a gyermek Oktatási Azonosítójával és egy létező e-mail cím (amit előzőleg a nyilatkozatban megadott) megadásával lehet. Regisztrációjáról e-mailben kap tájékoztatást, melyet aktiválni kell. Az aktiválás után kerül a megadott e-mail címére elküldésre a belépéshez szükséges jelszó.
2.    BELÉPÉS: A regisztráció során megadott e-mail és az e-mailben kapott jelszó segítségével tud belépni a rendszerbe. A jelszót az Adatlap fülön a belépési adatnál tudja módosítani.

a

a


a

3.    Menü lemondás: A gyerekek havi rendelését minden esetben Tischné Major Krisztina térítési díjbeszedési ügyintéző rendeli meg, a korábban leadott nyilatkozatok alapján (gyermek háromszori étkezéses, vagy menzás-e). Amennyiben a rendelés megtörtént, akkor belépést követően láthatóvá válik az igényelt étkezések, napok és az esetleges támogatásnak megfelelő napi térítési díjak.

a

1. lépés: Lemondás esetén az ügyintéző által megrendelt napokból piros – gomb segítségével tud változtatni. Az aktuálisan választott menüknél a mennyiség zöldre vált, és a jobb oldalon található tájékoztató fülben megjelenik a lemondás értéke.
Amennyiben másik hét napjain is szeretne módosítani, akkor a dátum mellett található nyíl segítségével tud a hetek között lépkedni. Felhívjuk a figyelmet, hogy étkezést előző nap 9.00 óráig lehet lemondani (utána a – jel automatikusan eltűnik)
2. lépés: Amennyiben módosította a szükséges napokat akkor a Rendel/Lemond gombra kattintva lemondása rögzítésre kerül. A lemondás értéke a következő havi rendelésben kerül jóváírásra!
3. lépés: Módosításáról automatikusan visszaigazolás kerül e-mail címére kiküldésre, melyet a képernyőn is rögtön megjelenít a program. Megrendelés után a lemondott nap nem jelenik meg a havi táblázatban.

a

III. HAVI TÉRÍTÉSI DÍJ KIEGYENLÍTÉSE BANKKÁRTYÁS FIZETÉS ESETÉN:
1. A havi térítési díjakat bejelentkezést követően a Pénzügyi adatok menüpontban a Forgalmi lista fülön tudja megnézni és kifizetni. A forgalmi listában a rendelések láthatók, melyből a nem kifizetett étkezéseket a befizetés gombra kattintva tud kiegyenlíteni.
2. A Befizetés gombra kattintva először a számlázási adatait tudja ellenőrizni, majd a felső folyamatábrán Fizetés gombra kattintva kerül átirányításra az OTP Bank fizetési felületére. Erről egy üzenetben is tájékoztatást kap, így a folyamatot még ekkor is meg tudja szakítani!
3. Az OTP Internetes oldalán kövesse az útmutatót. Gépelje be a bankkártya adatait, (bankkártya számát, lejárati dátumát, CVV kódját) majd a lap alján található Fizetek gombra kattintva tudja a fizetést elvégezni. A fizetés vagy visszavonást követően visszairányításra kerül a QB-SuliWEB oldalára, ahol a képernyőn és emailben is jelzésre kerül a fizetés sikeressége, vagy a visszautasított fizetés.

a

Amennyiben a rendelési felülettel kapcsolatban kérdései lennének a software-t üzemeltető Quadro Byte Zrt. kollégái 08.00-tól 17.00-ig rendelkezésére állnak telefonon +36(1)436-9932, vagy a Kapcsolat menüponton keresztül tud nekik e-mailt küldeni.

Üdvözlettel:

Dr. Szabó Attila
jegyző

 ma: 2021. július 28., szerda, Szabolcs és Alina napja van. | Köszöntjük születés és névnapjukat ünneplő olvasóinkat! | Holnap Márta, Márti és Flóra napja lesz.

ugrás a lap tetejére