Háttérkép
2016-10-05

Zenés, Táncos rendezvények nyílvántartása

Zenés, táncos rendezvények nyílvántartása

2011-07-07

Vízisport

 kajak-kenu

 Zoltek Nyergesújfalu SE.
Kajak-Kenu Szakosztály

Szakosztályvezető: Gurgulits Mihály
Mobil:+36 20 454-6550
Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Vezetőedző: Dányi-Tóth Judit
Mobil: +36 20 823-44 25

Gazdasági ügyek : Szitári Tamás

 A Duna-ág vízi túrák célja, minél több embert kivinni a természetes vizekre, legyen bármilyen korosztályhoz tartozó. Aki már próbálta az tudja, hogy a vízről nézve egy teljesen más világ tekint ránk vissza. Megtanulunk új szemszögből tekinteni a minket körülölelő világra és rácsodálkozni a természetre, lehet az vízparti madár, sütkérező béka, egy halraj, vagy akár egy vízbe hajló ág, mind ez a nagyvilág zajától távol. Ide csak a jókedvünket kell magunkkal hozni és minden más adott a felhőtlen kikapcsolódáshoz. Túráink fél napos, vagy egy napos időtartamúak, a Garam és az Ipoly folyó alsó szakaszán, illetve a Duna Neszmélyi szigetektől, a Szentendrei szigetorrig terjed egy-egy választott szakaszon.

Lehetőségünk van 35 fő elhelyezésére  túrakenukban, a szükséges felszerelés szállítására, illetve a túra vezetésre. Segítséget tudunk adni a résztvevők busszal történő szállításához, illetve megfelelő szálláshelyek eléréséhez.

 2011-07-07

Kerékpárosoknak

Nyergesújfalu kerékpáros-barát település.

A városi kerékpárút hálózat fejlesztése a 90-es évek elejére nyúlik vissza, amikor is az akkori Képviselő-testület elhatározta, hogy az 1993-as 10-es úti forgalomtechnikai rekonstrukció során a közút biztonságos kialakításával egyidejűleg a kerékpárosoknak is megteremtik önálló forgalmi sáv kiépítésével a biztonságos közlekedést. Ezt követően több ütemben megépült a belterületi kerékpár-út, majd 2008-ban megvalósult a Nyergesújfalu és Tát közötti 4,3 km-es szakasz is, amely az Esztergom-Nyergesújfalui Kistérség kerékpárút fejlesztési koncepciójának egy fontos eleme volt. De ezzel még korántsem fejeződött be a város kerékpárút-hálózat fejlesztési programja. Régi és valós igényt elégített ki Nyergesújfalu akkor, amikor Bajóttal közösen elhatározta, hogy a két település között megteremti a kerékpárosok biztonságos közlekedésének lehetőségét.

Túrákkal kapcsolatban a www.negyegtajse.hu oldalon tájékozódhat.

2011-07-07

Horgászat

Egyesületünk, mint civil szervezet Viscosa Horgász Egyesület néven Komárom-Esztergom megyében Nyergesújfalun jött létre.
Működésünk több mint 55 éve folyik már és a sok-sok év alatt városunk legnagyobb civil szervezetévé váltunk. Az akkori formát követve, jelenlegi egyesületi életünk 2 szálon fut.
Rendelkezünk dunai és tavi horgászati lehetőséggel egyaránt, aminek köszönhetően elég változatossá tudjuk tenni napjainkat.
Az 1990-es évekig a gyári kollektív felfogás működtette egyesületünk halasítási, építési és környezetgondozási tevékenységeit, ami az akkori életfeltételek igényeinek magasan megfelelt. 2000 és 2004-ben végbement változásoknak köszönhetően határoztuk meg jelenlegi új irányelvünket, miszerint nem csak horgászattal, hanem annak környezetének védelmével, halneveléssel versenyek, rendezvények szervezésével is foglalkozunk az FVM-mel kötött haszonbérleti szerződésünk keretein belül. Sikerességünket és jó úton való haladásunkat igazolta a sok napijegyes és csendes bérletes horgász, illetve civil és hatósági szervezetek képviselőinek nyilatkozatai, köszönő levelei. Köszönet minden támogatómnak, segítőmnek kik 2004. évtől végig kísérték munkámat. Amennyiben munkánk és környezetünkkel vagy akár csak halfogási szokásainkkal kapcsolatos kérdéseik, észrevételeik vannak kérem, bátran jelezzék felénk./ 06 30 357 92 92 / Fő elérhetőségünk változatlan, így személyem és elnökségünk a már kialakult jó kapcsolati szokások szerint kívánja folytatni munkáját, megőrizve a már kialakult kapcsolati hagyományokat,továbbá mindent megteszünk annak érdekében, hogy az ide látogató vendéghorgászok kellemes élményekkel távozzanak városunkból, reméljük Önt és kedves családját is hamarosan vendégeink között üdvözölhetjük. Bátran ajánlom figyelmükbe a frissen választott tisztségviselőket, munkájukhoz minden jót és sok-sok kitartást kívánok.

Horgásztársi üdvözlettel: Kovács Zsolt Viscosa Horgász és Környezetvédő Egyesület elnök

 

 ma: 2020. október 29., csütörtök, Nárcisz napja van. | Köszöntjük születés és névnapjukat ünneplő olvasóinkat! | Holnap Alfonz napja lesz.

ugrás a lap tetejére